IMG_6965-normal.jpg

Simppeli ja helppo vappubrunssi suolaisennälkään.

Ainekset

  • Uusia perunoita!
  • Aitoa voita
  • Purkki silliä
  • Kylmäsavulohta
  • Punasipuli
  • Tilliä
  • Keitettyjä kananmunia
  • Kolmion muotoon leikattuja paahtoleipiä

Savusilakkamajoneesi

  • 6 - 8 savustettua silakkaa
  • 3 rl majoneesia

Remouladekastike

  • Purkki kaupan remouladekastiketta

Lähimarketissa oli tarjolla Espanjalaisia uusia perunoita. Kotimaisiakin löytyi - kymmenkertaiseen hintaan.

Tässä tapauksessa en muuten suostu ottamaan minkäänlaista huonoa omatuntoa siitä että ostin ulkomaisia perunoita. Espanjan talous on syvässä lamassa eurokriisin seurauksena. EU byrokraattien tukipaketteihin syytämät veromiljardit päätyvät pankeille ja lopulta pankkiirien taskuihin. Tuen ehtona on rankka säästöpaketti, joka vain heikentää tavallisen kansan asemaa entisestään.

Jos taas kriisimaista ilmestyy kauppojen hyllyille kilpailukykyisiä tuotteita, joita kuluttajat ovat valmiita ostamaan, pitää meidän veronmaksajien olla pelkästään tyytyväisiä. Silloin he yrittäjyyden kautta auttavat itse itseään nousemaan lamasta.

Joka tapauksessa keitetään perunat. Huolellisesti pestyt perunat kattilaan ja lisätään vettä kunnes ovat peittyneet kokonaan. Kun vesi kiehuu, poistetaan n. 2/3 vedestä, levy hiljaiselle, liina kannen tilalle ja annetaan hautua kunnes haarukalla törkkäisemällä peruna tuntuu kypsältä. Toisella kattilalla keitetään kananamunat.

Hienonnetaan punasipuli ja tilli. Paahdetaan leivät.

Savusilakoista perataan liha keppuun. Ruotoja pitää jonkin verran nyppiä pois. Pienellä harjoittelulla oppii parhaan tekniikan tälle. Lisätään majoneesi ja sekoitetaan.

Asettelu pöydälle ja brunssailemaan! Ruokajuomaksi sopii tietenkin kotisima. Kuvassa näkyvä on valmistettu fariinisokeripussin kyljessä olevalla reseptillä.

IMG_6967-normal.jpg