Suomalainen ja Ruotsalainen perinneruoka parhaimmillaan. Tässä lihapullat kermakastikkeessa.

Tässä vaihtoehtoinen versio. Minzin mukaan haudutus kastikkeessa turmelee lihapullan makupinnan.  Pelkästään paistetut lihapullat, vähän kastiketta ja ketsuppia.

Lihapullat ja perunamuusi kuudelle (rekkamiesannokset)

Kokkailuaika 45 minuuttia
Vaikeusaste: Keskinkertainen
Hinta: 8 EUR

Ainekset

  • 2 x 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 kg suuria perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 2 sipulia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkopippuria
  • Korppujauhoa
  • 4 dl kermaa
  • 3 dl maitoa (ei kuvassa)
  • Maizena tumma kastike suurustetta (ei kuvassa)


Jauhelihat keppuun. Reippasti suolaa, valkopippuria ja mustapippuria päälle.


Pilko sipulit.


0.3 dl korppujauhoa ja kaksi kanamunaa.


Sekoita huolellisesti ja jätä folion alle maustumaan.


Perunateatteri päälle. Kuoritut perunat kattilaan. Näitä ei tarvitse keittää al denteksi, vaan reippaasti ylikypsäksi!


Pikkupalloja jauhelihataikinasta ja ruskistumaan Wokkiin runsaan voinokareen kera. Koko taikinallinen ei mahdu kerralla wokkin, joten valmistin lihapullat kahdessa erässä. Ensimmäine satsi makupinnallisia lihapullia syötäväksi sellaisenaan. Toinen satsi kermakastikkeessa.


Valuta vedet pois perunoiden ylikypsyttyä. Ronski nokare aitoa voita sekaan ja n. 3 dl maitoa. Murskaa muusiksi perunanuijalla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Taustalla Minzin makupintalihapullat.


Toinen satsi lähes valmis.


4 dl kermaa sekaan.


pieni hetki odotusta kunnes kastike alkaa hiljalleen kiehua. 2 rl tummaa Maitzena suurustetta sekaan ja huolellinen sekoitus, 5 minuuttia haudutusta.


Ateria valmiina nautittavaksi.