Nyt kaikki kansanterveydestä huolestuneet kukkahattutädit: Katse muualle ... PÄIN!

Pellillinen pyttipannua
Kokkailuaika: 60 minuuttia
Vaikeusaste: Helppo
Hinta: 6 EUR

Ainekset:

  • 1 kg perunoita
  • 2 sipulia
  • Valkosipuli
  • Paketti pekonia
  • 200 g porsaan kylkeä (läskisoosilihaa)
  • 1,5 dl ruokaöljyä (ei kuvassa)
  • Aromisuolaa
  • Valkopippuria
  • Herbes de Provance yrttiseos


Perunat, sipuli ja valkosipuli palasiksi. Perunat pilkkomisen ajaksi keppuun, jossa on vettä.

Puoli tuumaa ruokaöljyä wokkiin. Hönkä täysille. Ripaus sipulia, valkosipulia & Herbes de Provance yrttiseosta wokkiin.


Vesi valutetaan pois kepusta ja wokkiin. Perunoita keitetään öljyssä 5...10 minuuttia sekoittaen niitä. Jossain puolessa välissä uuni lämpeämään 200 asteeseen.


Kun perunat ovat vielä alle al dente, ne siirretään pellille, valuttaen ylimääräinen öljy takaisin wokkiin. Lieden hönkä kolmoselle tai neloselle. Paloitellut läskisoosilihat wokkiin ja pelti 200 -asteiseen uuniin 20 minuutiksi.


Pekoni palasiksi. Siivuja ei tarvitse irrottaa toisistaan; ne kyllä irtoavat kuumassa öljyssä.


Pekonit lisätään wokkiin 5 minuutin viiveellä läskisoosilihoihin nähden, muuten lopputulos saattaa rapsakkuuden sijasta olla korppumainen. Sipulit ja valkosipulit 5 minuutin viiveellä pekoniin nähden.


20 minuutin kypsennyksen jälkeen perunat ulos uunista. Lihat ja sipulit sekaan wokista valuttaen ylimääräinen rasva pois. Sekoitus ja pelti takaisin uuniin vielä viideksi minuutiksi. Pelti ulos, 3 kierrosta valkopippuria myllystä, pari hyppysellistä yrttiseosta, sekoitus, maun tarkistus, aromisuolaa sekaan ja uusi sekoitus.

Lautaselle mätetetyn pyttipannun päälle voi paistaa kananmunan. HP kastike tai ketsuppi kruunaa makunautinnon.

Epäterveellisen hyvää!