Tämä resepti sopii kaikille niille, jotka ovat totaalisen kyllästyneitä Uncle Ben's itämaisiin valmiskastikkeisiin. Ben-sedän kohderyhmä on maalla tai kaupungissa asuvat homo- tai heteromiehet tai -naiset, jotka rakastavat tai inhoavat mausteista ruokaa tai asia on täysin yhdentekevä ja joilla on ruoka-allergioita tai sitten ei ole ja jotka äänestävät porvareita tai vasemmistoa tai sitten jättävät äänestämättä kokonaan ja ovat trendikkäitä tai sitten täysiä juntteja tai jotain siltä väliltä.

Tasapaksu mömmö pitää tietenkin valmistaa mahdollisimman kustannustehokkaasti, joten ei haittaa vaikka alkuperäisiä luonnollisia makuja ja värejä korvataan kemikaaleilla, kunhan muutama katesentti saadaan kilahtamaan kassaan lisää.

Aivan pikkuruisella lisäpanostuksella innokas kotikokkaaja saa maut aivan uusiin sfääreihin, kun Ben-setä jää kaupan hyllylle!

Chicken Tikka Masala kuudelle

Kokkailuaika 45 minuuttia
Vaikeusaste: Helpohko

Ainekset

  • 6 kpl broilerin ohutpihvejä (naturell, ei maustemömmöjä mukana)
  • Vihreä paprika
  • Punainen paprika
  • 2 sipulia (omasta maasta poimittua)
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • Tuore korianteri
  • Jasmiiniriisi

Marinadi:

  • 3 dl maustamatonta jugurttia
  • Inkiväärimurskaa (ei kuvassa)
  • Valkosipulimurskaa (ei kuvassa)
  • Suola
  • Chilijauhe
  • Juustokuminajauhe
  • Korianterijauhe
  • Kanelijauhe
  • Kurkumajauhe

Mausteita laitetaan ruokalusikallinen kutakin. Ruuasta tulee mausteista muttei tulista. Jos haluaa saada lisää potkua matkuun, voi hienontaa tuoretta chiliä mukaan.


Sekä valkosipulimurskaa että inkiväärimurskaa saa valmiiksi purkitettuna.

'
Jogurtti keppuun, mausteet perässä ja sekoittamaan.


Sekoitettu marinadi.


Leikkaa broileripihvit reippaan kokoisiksi kuutioiksi. Broilersuikaleita voi yhtä hyvin käyttää. Tarkoitukseni on kypsentää osa grillaamalla vartaassa. Valmissuikaleet ovat liian pieniä siihen, joten halusin suikaloida broiskut itse.


Paprikat ja sipulit suurin piirtein samankokoisiksi palasiksi kuin broilersuikaleet.

Tässä kohtaa reipas litra vettä kattilaan ja hönkä täysille. Kun vesi kiehuu, hönkää pienemmälle, ripaus suolaa ja 5 dl jasmiiniriisiä kattilaan. Itse laitan aina reippaammin vettä mitä paketin kyljessä neuvotaan. Ei lopu kesken ja saa sen ylimääräisen valutettua pois kun riisit ovat kypsiä, tarvittaessa.


Osa raaka-aineista vartaiksi. Huomaa kaksi tikkua per varras. Ainakin allekirjoittaneelle tuppaa käymään niin että grillatessa tikun ja palasen välisestä pinnasta syntyy maailman paras liukulaakeri; lähes täydellisesti ilman minkäänlaista kitkaa! Kun varrasta yrittää pyörittää, tikku pyörii mutta palaset pysyvät paikoillaan! Kaksi tikkua per varras ratkaisee ongelman.


Marinadi vartaiden päälle.

Loput broileripalat, paprikat & sipulit marinadikeppuun. Huolellinen sekoitus ja kaadetaan kuumalle paistinpannulle. Kansi päälle kunnes neste alkaa kiehua pannussa. Kymmenen minuuttia kiehutusta kansi auki, jonka jälkeen nostetaan pois liedeltä ja kansi uudelleen päälle. Annetaan hautua viitisen minuuttia.


Valmista on, enää haudutus.


"Parilagrillaus" liedellä. Parila on kahden levyn päällä, joita kumpaakin lämmitetään. Toisin sanoen se ei ole keskeltä yhtä kuuma kuin päädyistä, joten vartaiden paikkoja pitää vaihdella kypsennyksen aikana. Paistetaan makupinta neljälle sivulle.


Vartaat valmiita.

Enää asettelu lautaselle. Riisin laitoin n. 3dl keppuun ja tein siitä ikään kuin hiekkakakun. Tikka Masala kastiketta viereen samoin kuin varras. Korianterinlehvä vielä koristeeksi ja annos on valmis nautittavaksi.