IMG_6664-normal.jpg

Kevään ensimmäiset grillaukset. Ulkona joutui värjöttelemään talvitakissa, mutta silti hauskaa puuhaa.

IMG_6637-normal.jpg

Tällä kertaa valittu grillattavaksi:

  • Broilerin rintaa
  • Kaslerpihvejä
  • Herkkusieniä sinihome- tai tuorejuustolla pekoniin käärittynä

Salaatti

  • Cosmopolitan salaatti
  • Paprika
  • 3 tomaattia
  • Kurkku
  • Punasipuli
  • Thousand Island kastike
  • Feta paloja

IMG_6632-normal.jpg

Hiiligrilli lämpiämään. Pirskoittelen sytytysnestettä (turvaohjeita noudattaen) melko reippaasti. Hiillos saa alkuun palaa kunnolla, jolloin aikaisemmilta käyttökerroilta jäänyt rasva ja kaiken maailman bakteerit palavat pois. Sytytysnesteen palettua loppuun harjaan ritilän teräsharjalla jonka jälkeen ilmanvaihtoräppänät auki ja kansi kiinni. Grilli saa lämmetä siinä tilassa hetken.

IMG_6641-normal.jpg

Sillä aikaa ehtii valmistaa salaatin. Ainekset silpuksi...

IMG_6643-normal.jpg

...ja sekoitetaan tarjoiluastiaan.

IMG_6646-normal.jpg

Joku irvileuka joskus väitti että Suomalainen grillattu liha on päältä palanut, sisältä jäässä ja maistuu petroolilta. Näitä ongemia on helppo välttaa grillaamalla kaasulla. Itse tykkään kuitenkin hiilestä. Siinä saa säädellä lämpötiloja availemalla ja sulkemalla ilmanvaihtoräppäniä ja asettalemalla hiilet niin että tietty alue ritilässä on kuumempi kuin toinen. Sytytysnesteiden on tietenkin annettava palaa kunnolla loppuun, ennen grillausta.

Broilerin rinta tarvitsee pidemmän kypsennysajan kuin muut, joten asetetaan grilliin ensin.  Kansi päälle.

IMG_6648-normal.jpg

Sillä aikaa ehtii valmistella herkkusienet. Kannat irti, tilalle sinihomejuustoa tai tuorejuustoa maun mukaan. Pekoniviipale ympärille. Kantoja ei kannata heittää pois vaan kääriä pekonit myös niiden ympärille.

IMG_6653-normal.jpg

Loput ainekset grilliin, jossa broiskut ovat jo ruskistuneet kauniisti. Pihveihin grillataan kuumalla hiilloksella makupinta kummallekin puolelle. Käännetään vain kertaalleen. tämän jälkeen ilmaräppänät kiinni ja kansi päälle. Pihvien kypsyys varmistetaan hauduttamalla jälkilämmösssä kannen alla.

IMG_6659-normal.jpg

Annokset esille ja syömään!