Kolmen komponentin ruoka, joka valmistuu suurin piirtein samalla vaivalla, joka tarvittaisiin jokaisen valmistamiseksi erikseen. Tällainen tuli visioitua sieluni silmin ja makuhermoin tänään, perjantai-iltapäivällä.

Lohkoperunoita, jauhelihaa, herkkusienipaistos ja sinihomejuustokuorutettuja täytettyjä tomaatteja jäävuorisalaatin ja majoneesin kera.
Kokkailuaika: 60 min
Vaikeusaste: Helppo
Hinta: 15 EUR

Ainekset:

  • 10 Rosamunda perunaa
  • 3 Sipulia
  • Valkosipuli
  • Jäävuorisalaatti
  • Purkki herkkusieniä
  • 400 g jauhelihaa
  • Aurajuustoa
  • Oltermanni juustoa
  • Paketti pekonia
  • 6 tomaattia
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Majoneesia
  • Ruokaöljyä
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl korppujauhoa
  • Herbes de Provance -yrttiseos
  • Valkopippuria
  • Mustapippuria
  • Suolaa


Wokki lämpiämään liedelle. Perunat suikaleiksi + yksi sipuli ja valkosipulinkynsi


Puoli tuumaa ruokaöljyä wokin pohjalle. 1/3 sipuleista ja valkosipuleista öljyn sekaan. Öljyn lämmettyä perunat wokille. Perunoita 'freesataan' n. 5 minuuttia. Loput sipulit sekaan juuri ennen kuin perunat otetaan pois wokilta.


Jauhelihan tiristessä seuraavat sipulit, muutama valkosipulin kynsi ja pekonit palasiksi.


Perunat vuokaan valuttaen öljyt takaisin wokille. Yrttiseosta perunoiden päälle. Vuoka 200 asteiseen uuniin. Kaada suurin osa öljystä keppuun odottamaan jatkokäyttöä. Wokin pohjalle saa jäädä parin millin kerros. Ruskista jauheliha siinä.


Tämä ei ole vispipuuroa, vaan korppujauhoa ja punaviiniä. Lisää pilkotut sipulit ja 'vispipuuro' wokille.


Sekoita huolellisesti ja lisää 3 kierrosta valkopippuria & mustapippuria, pari hyppysellistä yrttiseosta ja suolaa. Sekoita uudelleen ja siirrä jauheliha keppuun.


Kaada välivarastoitu ruokaöljy wokille, lisää puolitetut herkkusienet ja sekoittele. Lisää suikaloidut pekonit, sekoita ja anna muhia miedolla lämmöllä pari minuuttia.


Koverra tomaatit ontoiksi, lisää jauhelihaa niihin, asettele pellille. Päälle Aurajuustoa. Jälkikasvu ei tykkää aurajuustosta, joten laitoin muutaman tomaatin päälle Oltermanniraastetta. Herkkusienet vuokaan ja päälle Aurajuusto-Oltermanniseosta. Perunavuoka uunista pellille. Sekoita perunat huomioiden, että Rosamunda on tässä vaiheessa melkoisen murenevaista. Lisää loput jauhelihat perunoiden päälle. Pelti vielä uuniin 10 minuutiksi.


Puoli purkkia majoneesia keppuun, muutama aurinkokuivattu tomaatti palasiksi. Sekoita keskenään, kaada tomaattipurkista pari ruokalusikallista nestettä sekaan, sekoita uudelleen ja superherkullinen majoneesi on syntynyt.

Pilko jäävuorisalaatti.

Pelti uunista ja herkuttelemaan!