Ranska, tuo hurmaava maa on puritaanisen suomen negatiivikuva, tai toisin päin. Monet meille niin vähäpätöiset asiat ovat heille elämää suurempia. Sitten kun aletaan puhua vaikka budjettialijäämän pitämisestä rahaliiton asettamissa rajoissa, ei voisi vähempää kiinnostaa. Sitä varten ovat ne pohjolan hölmöt jotka maksavat velat heidän puolestaan.

Burgundin pata:
Kokkailuaika 3,5h
Vaikeusaste: helppo

Ainekset:

  • 1/2 pulloa punaviiniä
  • 800g  naudan paistia
  • Paketti pekonia
  • Paketti herkkusieniä
  • litra lihalientä
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • valkosipuli
  • 1/2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1/2 purkkia hillosipuleita
  • Hyppysellinen kuivattua tinjamia
  • 2 tl sokeria
  • Suolaa & pippuria (ei kuvassa)
  • Voita (ei kuvassa)


Naudan paisti palasiksi: Tässä kohtaa luovutin HK:n kengänpohjan kanssa. Oli niin sitkeää että jos olisi pistänyt vain paistin uuniin olisi ollut tukehtumisvaara tätä syödessä. Laitoin pari litraa vettä pataan ja keitin kolme varttia, jotta saisi lihan vähemmän sitkeäksi.


Lihan välivalmistuttua keitin liemen kokoon käytettäväksi padassa.


Liha palasiksi, pannu kuumaksi, nokare voita pannulle, palaset ruskistumaan. Ruskistetut lihat pataan, puoli pulloa punaviiniä sekaan & lihaliemi ja hönkä päälle.


Pekoni ja sipuli silpuksi, kuullotus pannussa ja pataan.


Porkkanapalaset & valkosipulin kynsiä kuullottumaan, jonka jälkeen pataan.


Reilu ruskistus herkkusienille & pataan.


puoli purkkia tomaattimurskaa mukaan, jonka jälkeen näyttää tältä.


Paistinpannulta lämpö pienelle. Ronskisti voita pannulle, jossa se ennemminkin notkistuu kuin sulaa. 1,5 rl vehnäjauhoja sekaan.  Suuruste mukaan pataan sekoittaen.


Suolaa, pippuria ja tinjamia mukaan. Maun tarkistus ja pariksi tunniksi muhimaan.