Supeherkullinen keitto, jonka Minz googletti netistä yhdistelemällä reseptejä. Loppusilauksen tein väärinvalmistamalla Minzin jo kertaalleen hyväksi koetun reseptin. Niin ne klassikot syntyvät.


Idea valmistaa kurpitsakeittoa tulee tästä: Omalta kurpitsamaalta tulee satoa minkä ehtii. Ufokurpitsoja, kesäkurpitsoja, kurpitsakurpitsoja ja ties mitä.


Suuret kiitokset Erjalle jonka hevoset edesauttoivat kurpitsasatoa!


Haavekuvassa ainekset:

  • 3-4 Kurpitsaa
  • Nippu porkkanoita
  • Sipuli
  • Pari valkosipulin kynttä
  • Krutonkeja (Kuivatuja leivänpalasia)
  • Juustokermaa
  • Creme Bonjeour yrttiseos
  • Suolaa
  • Pippuria (ei kuvassa)
  • Kuivattua rakauunaa
  • Juustoraastetta
  • Ruohosipulia


Kurpitsat kuoritaan, leikataan neljään osaan, siemenet kaivetaan pois lusikalla. Loppu paloitellaan.


Sipuli, ruohosipuli, porkkanat ja pari valkosipulin kynttä palasiksi. Ainekset kattilaan Vettä ja suolaa sekaan. Kattila liedelle muhimaan kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Reippaasti vain ylikypsäksi, eikä mitään al denteä.


Keitoksen valmistuttua voi nestettä tarvittaessa valuttaa pois. Kermat sekaan samoin sulatejuusto, rakuuna, suola & pippuri. Varovainen hienonnus sauvasekoittimella. Maun tarkistus. Annostelu lautaselle; mukaan krutonkeja, juustoraastetta ja ruohosipulia.

Voin kuvitella että tulee myös tosi herkkua jos lautaselle annostellulle peruskeitolle laitetaan voissa paistettu ahvenfile ja kanttarelleja.