Jenkkilätyylinen hampurilaisannos. Kokkailuaikaa saa lyhyemmäksi ostamalla kaupan sämpylät ja lämmittämällä ranskikset uunissa.

Kanahampurilaiset kahdeksalle
Kokkailuaika: 2,5 h
Vaikeusaste: Keskinkertainen

Ainekset:

  • Broilerin minuuttipihvejä (naturel, n. 1 kg)
  • Paketti herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • Cheddar juustoa
  • Salsakastiketta (tai ketsuppia)
  • Hampurilaiskastiketta
  • Sinappikurkkusalaattia
  • Jääsalaattia
  • Suolaa & pppuria
  • 1 l ruokaöljyä
  • 1 kg pakasteranskiksia

Sämpylään

  • 5 dl maitoa (voi korvata vedellä)
  • Loraus ruokaöljyä
  • n. 500 g vehnäjauhoja
  • Pussi kuivahiivaa
  • 1 rl sokeria


5 dl maitoa kattilaan ja lämpeämään hieman yli (puhtaan) kädenlämmön. Maitohan tulee sitten tosi nopeasti yli äyräiden jos pääsee kiehumaan. Kuvassa luvattoman pieni varalaita, joten pitää olla extra valppaana!


Lämmin maito keppuun pussi kuivahiivaa sekaan + 1 rl sokeria.

 
Itse en mittaile jauhoja. Aloitan sekoituksen vispilällä pikkuhiljaa jauhoja lisäillen. Kun alkaa olla liian sakeaa vispilälle siirryn lusikkaan ja lopuksi nyrkkiin, kunnes taikina näyttää tältä.

Taikina liinan alle 20 minuuksi lämpimään vedottomaan paikkaan. Taikinan noustua se jaetaan 8 palluraksi, jotka muotoillaan Döner  Kebabin pitaleipää muistuttaviksi laakeiksi levyiksi, 4 kpl yhdelle pellille. Uuni 225 asteeseen, liina peltien päälle ja odottamaan uunin lämpeämistä.


Juuri ennen uunin laittoa pullasudilla vettä sämpylöiden päälle.


Paistoa 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat päältä kauniin ruskeita.


Sillä aikaa herkkusienet ja sipulit reippaan kokoisiksi viipaleiksi.


Sienet paistinpannulle rasvan kera.


Laitoin vajaan litran ruokaöljyä wokkiin lämpeämään. Yhtä hyvin voi käyttää kattilaa. Öljy on sopivan lämmintä kun leivän palanen ruskistuu siinä n. 15 sekunnissa.

Pari kourallista ranskiksia kerrallaan paistumaan. Siivilöidään öljyt pois ja annostellaan lautaselle.

VAROITUS!
Jos öljy syttyy palamaan sitä ei saa yrittää sammuttaa heittämällä vettä päälle, vaan laitetaan nopeasti kansi päälle, levy nollille ja siirretään kattila kuumalta levyltä vaikka tiskialtaaseen. Palo sammuu kun ilma loppuu kattilan sisältä. Kuumaan öljyyn heitetty vesi saa öljyn roiskumaan ympäriinsä ja vain pahentaa tilannetta!


Sipuli herkkusienipaistos valmiina annosteltavaksi.


Ranskiset alkavat kypsyä.


Sämpylä puoliksi.


Juuri ennen pihvien valmistumista cheddar -juuston siivut päälle. Voi käyttää yhtä hyvin vaikka Oltermannia.

Asettelu lautaselle: Ranskiksia lautasen reunalle. Sämpylän alapuolisko toiselle reunalle, päälle salsakastiketta tai ketsuppia, herkkusienisipulipaistosta, pihvi, hampurilaiskastiketta ja sämpylän yläpuolisko. Koristeeksi salaatinlehti.

Oli muuten hyvää ja tosi tuhti annos!