A-studiot ja keltainen lehdistö on mollannut kauppojen kalatiskejä siihen malliin että kalan kysyntä on laskenut, mikä on taas johtanut menekin supistumiseen ja kilpailun kovenemiseen hupenevista asiakkaista. Tässä tilanteessa voisin siteerata kaiken ökykapitalismin 'äitiä', sijoittajalegenda Warren Buffettia: 'Be greedy when the others are scary. Be scary when the others are greedy'. Ahnehdi kun muut pelkäävät, pelkää kun muut ahnehtivat.

Eli kalan ystäville tarjoutuu nyt hyviä tilaisuuksia ostaa kalaa halvalla. Kuitenkin se on sitä samaa, mitä se on aina ollut ja tulee pölyn laskeuduttua myös olemaan!

Uunilohta kuudelle (tai paljon tähteitä seuraavalle päivälle)

Kokkailuaika 40 minuuttia
Vaikeusaste: Tosi helppo
Hinta: 12 EUR

Ainekset

  • Tuore lohifile
  • Kattilallinen perunoita
  • Nippu tuoretilliä
  • Sitruuna (ei kuvassa)
  • Kabi American Dressing hampurilaiskastiketta (sopii aivan älyttömän hyvin lohen kanssa)
  • Suola
  • Pippuri


Lohifile kuudeksi palaseksi. Tästä lähtisi helposti liikkeelle myös herkullinen Sushi, mutta jääköön toiseen kertaan.


Pannu kuumaksi ja uuni 200 asteeseen lämpiämään. Nokare voita pannulle ruskistumaan. Lohipalat käytetään pannulla pari minuuttia lihapuolelta.


Lohien tiristessä pannulla ehtii laitaa perunat kiehumaan.


Ruskistetut lohenpalaset pellille. Pari kierrosta suolaa ja pippuria kunkin päälle. 10...15 minuutiksi uuniin.


Paistinpannulla voissa tiristetty lohi on saanut herkullisen makupinnan uunissa. Tillimurskaa päälle ja asettelemaan lautaselle.