Pizzataikinasta valmistettu leivos. Sämpylä ja meetvursti samassa herkullisessa paketissa. Tämä pulla on siis siis suolaista ei makeaa.
Taikina
- 1 l vettä
- 2 kuivahiivapussia
- 1 rl sokeria
- Suolaa maun mukaan
- 3 rl ruokaöljyä
- Vehnäjauhoa
Täyte
- Purkki paseerattua tomaattia
- 200 g salamisiivuja
- Mozzarellajuustoa
- Sinihomejuustoa
- Valkosipulijauhetta
- Mustapippuria
Vesi lämmitetään 42 asteiseksi, kaadetaan kulhoon. Kuivahiivat sekaan samoin sokeri, suola ja ruokaöljy. Sekoitetaan jauhoja lisäten kunnes on sen verran paksua että pitää jatkaa nyrkillä. Taikinaa vaivataan pikkuhiljaa jauhoja lisäämällä kunnes se ei enää tartu sormiin. Vaivataan vielä hetki, liina päälle ja nousemaan lämpimään vedottomaan paikkaan.
Nokare taikinaa kerrallaan kaulitaan "pikkupizzaksi". Loraus paseerattua tomaattia pohjalle. Pari salamipalaa, juustopalanen ja taas salamia päälle. Taikinan reunat käännetään nyytiksi, jonka sisälle täyte jää. Nyytti asetetaan uunipellille suu alaspäin.
Nyytit laitetaan tiukasti toisiinsa kiinni. Päälle levitetään ruokaöljyä, siroitellaan valkosipulijauhetta ja pippurirouhetta. Pelti uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin ruskeaa.
Kannattaa kokeilla! Jonkin verran työläämpää kuin normipizzan leipominen, mutta todella hyvää!
Kommentit