Tällä viikolla kävin työmatkalla Italiassa. Siitä inspiroituneena valmistin slow foodia perheen innostukseksi ja kummastukseksi.

Italialialainen illallinen neljälle (jää runsaasti tähteitä)

Kokkailuaika: koko ilta
Vaikeusaste: Vaativa
Hinta: 25 EUR

Ainekset

  • 4 tomaattia
  • 4 kananmunaa
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • Valkosipuli
  • Grana Padano -Juustoa
  • Mozzarella -juustoa
  • Oltermanni - juustoa (ei kuvassa)
  • Sitruunaa
  • Possun sisäfile
  • Sikanautajauhelihaa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Pistaasimanteleita
  • Aprikoosimarmeladia
  • Latva-artisokan sydämiä
  • Kuivakakku
  • Tuore basilica
  • Jääsalaattia
  • Oliiveja
  • Lasagneainekset (Knorr)
  • Valkopippuri
  • Mustapippuri
  • Suola
  • Oregano
  • Rakkautta


Kuva on tämän viikon tiistailta pohjois-Italiasta. Tähän maisemaan ei helposti kyllästy!

 
Uuni lämpeämään 200 asteeseen ja paistinpannu kuumaksi. Nokare voita pannulle. Possun sisäfile ruskistumaan! Tässä välissä on ehtii pilkkomaan sipulin ja muutaman valkosipulin kynnen.


File vuokaan ja 20 minuutiksi uniin. hyppysellinen valkosipulia ja sipulia pannulle.


Jauheliha ruskistumaan.


Ruskistuksen loppuvaiheessa loput sipulit ja valkosipulit mukaan. Sekoila ja lisää lasagnemausteseos.


Kyseinen lasagnepaketti pyytää 3 dl maitoa ja 6 dl vettä sekaan. Saattaa vaihdella tarjoajan mukaan. Pöperön pitäisi joka tapauksessa näyttää tältä. Jätetään hautumaan.


Perunat kattilaan ja liedelle.


Tässä vaiheessa tuoksut ylittivät Minzin kestokyvyn. Odotteluvälipala ennen koirien ulkoilutusta.


Kypsä sisäfile ulos uunista. Kyseessä ei ole kalkkarokäärme, turska tai grillattu ufo-olento. Vain pala lihaa.


Lasagnelevyt ja kastike vuorotellen vuokaan. päälle juustoraastetta. Vuoka 200 asteiseen uuniin n. 35 minuutiksiso.


Jossakin vaiheessa perunat kypsyivät. Tilalle kananmunia. Ihan kaikkia ei tarvita tänään, mutta varmasti tekevät kauppansa myöhemmin,


Kypsä lasage ulos uunista. Toisen päällä on mozzarellaa ja toisessa Oltermannia. Kumpi näyttää herkullisemmalta?


Asettelu lautaselle. Neljä annosta joka lajia...

...ja nyt hatusta kiinni ja makujen ilotulitukseen!
 

Antipasto

 
Jääsalaattia, oliivi, latva-artisokan sydän, pistaasimanteleita, ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaatti.

 

Primo


Lasagne
 

Secondo


Porsaan sisäfilettä, salaattia ja kananmuna

 

Contorno


Perunaa, mozzarellaa, tomaattia ja salaattia

Dolce


Suklaakakkua, Grana Padano juustoa, ja aprikoosimarmeladia. Caffe Americano (normaali Suomalainen kahvi)