Kyseessä on anglo-Amerikkalaisen B.L.T. sandwitch:n serkku. B.L.T siis tarkoittaa Bacon-Lettuce-Tomato (Pekoni-Lehtisalaatti-Tomaatti)

8 kappaletta kuuden tuuman PLT voileipiä:
Kokkailuaika: 30 minuuttia
Vaikeusaste: Helppo
Hinta: 5 EUR

Ainekset:

  • 4 paistovalmista patonkia (Kuvassa yrttipatonki)
  • Paketti pekonia
  • Jäävuorisalaatti
  • 1 kg tomaattia
  • Sinappia
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Mustapippuria
  • Oreganoa


Patongit pellille ja 200 asteiseen uuniin 10 minuutikiksi. Samalla ehtii paistaa pekonit ripsakoiksi pannulla ja leikkaamaan tomaatit siivuiksi.


Rapeaksi kypsennetyt patongit on halkaistu.

 


Patongin puolikkaalle sinappia. Uskokaa tai älkää, mutta se sopii tähän voileipään!. Huuhdeltuja jääsalaatin lehtiä & pari pekonisiivua päälle.


Pekonien päälle tomaattisiivuja. Niiden päälle musta- ja valkopippuria, suolaa ja oreganoa. Kansi päälle, leikkaa patonki kahteen osaan.

Leffa pyörimään!