IMG_5494-normal.jpg

Mausteinen herkku Unkarista. Kokkailuun kannattaa varata ainakin kolme tuntia aikaa, mutta se kannattaa!

IMG_5444-normal.jpg

Ainekset

  • 1 kg naudan paistia (hevonen käy myös hyvin)
  • 1 kg Perunoita
  • 3 Paprikaa (punaisia ja vihreitä)
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Sipulia
  • Valkosipuli
  • 2 Lihaliemikuutioita tai vastaava määrä lihaliemifondia
  • Paprikajauhetta
  • Chilijauhetta
  • Pippurirouhetta
  • Suolaa
  • Kuminaa
  • Sokeria
  • Purkki tomaattipyreetä
  • Purkki tomaattimurskaa
  • Voita lihan ruskistamiseen
  • Ruokaöljyä vihannesten kuullotukseen
  • Creme Fraichea (tai smetanaa)

IMG_5447-normal.jpg
Pari litraa vettä suureen kattilaan ja liedelle lämpeämään.

IMG_5460-normal.jpg
Wokki tai paistinpannu niin kuumaksi kuin lähtee, nokare voita sulamaan ja ronski ruskistus lihasuikaleille pienissä erissä. Näin siis toimitaan jos työväline on rosteria tai valurautaa. Jos taas käytettävissä on teflonpannu, kannattaa olla maltillisempi lämpötilojen kanssa, ettei pinnoite liukene ruuan sekaan.

Sitä mukaa kun lihaerä on saatu ruskistettua kipataan se jo iloisesti porisevaan kattilaan ja toistetaan suoritus kunnes koko määrä on valmis. Lihaa keitetään kannen alla miedolla lämmöllä n. tunnin verran. Jos nesteen pinnalle muodostuu vaahtoa kuoritaan se pois.

IMG_5461-normal.jpg
Odotellessa on hyvää aikaa pilkkoa vihannekset. Perunat ja porkkanat kuoritaan, paloitellaan ja laitetaan kulhoon jossa on vettä, odottamaan jatkokäsittelyä.

Sipulit ja valkosipulit kuoritaan samoin kuin paprikoista poisteaan siemenet.

IMG_5470-normal.jpg
Tässä kohtaa paistinpannu tai wokki uudelleen lämpeämään miedolla lämmöllä. Paprikat, sipulit ja valkosipulin kynnet hienonnetaan.

Lihaliemikuutiot, tomaattipyree ja tomaattimurska lisätään lihakattilaan. Sekoita huolellisesti.

IMG_5471-normal.jpg
Reilu loraus ruokaöljyä lämmenneelle pannulle. Ensin sipulit, hetki kuullotusta niille jonka jälkeen paprikat ja hienonnettu valkosipuli mukaan. Mausta seuraavasti:

  • 2 rl paprikajauhetta
  • 1 rl chilijauhetta
  • 2 rl kuminaa
  • 2 rl sokeria

Kuullota vielä hetki. Kaada lihojen sekaan kattilaan. Lisää perunat, porkkanat ja 2 rl mustapippurirouhetta.


IMG_5488-normal.jpg
Hienonnettu valkosipulin kynsi ja 1 rl parikajauhetta Creme Fraichen sekaan. Huolellinen sekoitus.


IMG_5490-normal.jpg

Keittoa haudutetaan vielä tunti välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lopputulos on todella herkullista!

Nautitaan maustetun Creme Fraichen kanssa.