Idea paistaa karppauspizza lähti YLE1:n A-talk ohjelmasta, jossa kalisteltiin sapeleita karppauksesta. Ohjelmassa näytettiin myös vastaavanlaisen pizzan kokkausta. En ota kantaa puolesta tai vastaan. Halusin vain kokeilla tuleeko siitä hyvää.

Karppauspizza
Kokkailuaika: 45 min
Vaikeusaste: Helppo

Ainekset:

  • 5 kananmunaa
  • 1 dl soijajauhoja
  • Paketti sika-nauta jauhelihaa
  • Ruokaöljyä jauhelihan paistamiseen (saa käyttää myös voita)
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • Paseerattuja tomaatteja
  • 400 g Oltermannia, Mozzarellaa ja sinihomejuustoa maun mukaan
  • Suolaa, pippuria ja oreganoa


Erotetaan viidestä kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset eri keppuihin.


Sipuli ja valkosipulikynnet palasiksi ja paistinpannulle jauhelihan kanssa ruskistumaan.


Valkuaiset vatkataan vaahdoksi. 1 dl soijajauhoja sekaan loppuvaiheessa. Soijajauhojen saatavuus oli yllättävän hyvä. Itse hankin niitä K-Supermarket Raisio Centeristä. 275 g pussi maksoi parisen euroa.


Keltuaiset vaahdoksi.


Suurin piirtein tältä niiden pitäisi näyttää vatkauksen jälkeen. Sekoitetaan varovasti samaan keppuun.


Vaahto pellille voipaperin päälle ja 200 asteiseen uuniin n. viideksi minuutiksi.


Tässä vaiheessa keittiössä leijailee pannukakun tuoksu. Hönkä täysille uuniin viimeistelyä varten.


Paseerattua tomaattia pohjan päälle. Kaupoissa myydään sekä tomaattimurskaa että paseerausta suurinpiirtein samanlaisissa paketeissa. Tomaattimurska on vettä ja tomaattikuutioita, paseeraus on taas kuin ketsuppia ilman mausteita. Eli paseeraus on parempaa! LIDL on kaikista kustannustehokkain kauppa tomaattituotteita ostaessa.


Juustoraastetta päälle.


Paistettu jauhelliha, mozzarella ja homejuusto täytteeksi. ja takaisin uuniin n. 10 minuuksi tai kunnes juusto on sulanut  ja ruskistunut kauniiksi pinnalle. Juustoa on annosteltu syöjien mieltymysten mukaan, ilman mozzarellaa tai homejuustoa tai kaikkia sekaisin.


Tällainen tuli.

Maku on ihan ok. Ei paha mutta ei myöskään räjäytä tajuntaa. Yhden pellillisen tekeen suurin piirtein samalla vaivalla kuin normaalin pizzan, mutta jos kokkaa useampia kerralla normipizzat sujuvat jonkin verran nopeammin.