Tänään ruokana grillattua broilerinkoipia, -reisiä & -siipiä mozzarellasalaatin ja niinikään grillatun munakoisoviipaleen kera.

Kokkailuaika n. 1 h
Vaikeusaste: Keskinkertainen
Hinta: 9 EUR

Ainekset:

  • "Grilliboxi" broilerin paloja
  • Pastaa
  • 2 tomaattia
  • Munakoiso
  • Sipuli 
  • 1/2 tammenlehväsalaatti
  • 1/2 jääsalaatti
  • Tuoretta rakuunaa (omalta kasvimaalta)
  • Tuoretta mäkimeiramia (omalta kasvimaalta)
  • Tuoretta basilikaa
  • Mozzarellajuusto
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Oliiveja
  • Mustapippuria
  • Valkopippuria
  • Suolaa
  • 2 rl ruokaöljyä


Vihannekset pestään huolellisesti, ettei EHECit ja muut pöpöt pääse jylläämään.


Pestyt salaatit revitään pienemmiksi ja laitetaan salaattikulhoon.


Yrteistä riivitään lehdet, jonkä jälkeen huolellinen pesu.


Yrtit, pilkotut sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon. Sekoitus.


Tomaattiviipaleita koristeeksi pintaan. Suolaa & pipuria pälle. Lautanen kanneksi päälle ja salaatti saa hetken maustua.


Munakoiso 3/4 tuuman paksuisiksi viipaleiksi.


Viipaleiden kummallekin puoliskolle suolaa, pippuria & ruokaöljyä.


Tässä kohtaa on aika tuikata grilli tuleen. Levittelen sytytysnestettä myös ritilän päälle, jolloin siihen tarttuneet rasvat & marinadit edellisestä grillauksesta palavat pois.


Hiillos on kuumentunut. Vielä ritilän puhdistus grilliharjalla. Kansi kiinni viideksi minuutiksi & kaikki räppänät täysin auki. Tulee viimeinenkin bakteeri kärvennettyä.


Hiilet grillissä on sijoitettu ritilän alle kahteen koriin. Grillin keskellä on n. 15 cm leveä kaistale, jossa ei ole hiiliä ollenkaan. Broiskut eivät siis ole suoraan hiilloksen yläpuolella. Kypsennys on tarkoitus tapahtua kannen alla ikään kuin kiertoilmauunissa. Kyllä ne tälläkin järjestelyllä ruskistuvat. Jos makupintaan haluaa lisää tummuutta, voi broiskut laittaa vähäksi aikaa suoraan hiilloksen päälle loppuvaiheessa. Ritilä hiilloksen päällä tuppaa olemaan sen verran kuuma että herkullisin osa eli nahka saattaa helposti palaa siihen kiinni. Kansi kiinni ja vaihtamaan puolta 5 minuutin välein.

Nyt tulee paras kohta: Nimittäin hiiligrillissä kypsenevästä  broiskusta lähtee katsantokannasta riippuen joko taivaallisen herkullisia tai infernaalisen kiusallisia tuoksahduksia lähiympäristöön. Ensimmäinen koskee ruokakuntaa, jälkimmäinen ohikulkijoita kuten koiran ulkoiluttajia. Lähtee kuola valumaan kiivaammin kuin Berhardilaismustilla hihnan toisessa päässä ja vatsan kurnutuksen kuulee jokainen vastaantulija.


Vesi lämpeämään. Kun kiehuu; loraus öljyä, hyppysellinen suolaa ja pastat sekaan.


Osa perheestä ei tykkää oliiveista eikä mozzarellasta, joten ne laitetaan erikseen. Hain yrttipenkistä myös pari ruohosipulia annoksen koristelua varten.


Broiskut lähes kypsiä. Munakoisoihin haetaan makupinta grillauksen loppuvaiheessa.


Herkuttelemaan!